کاغذ تورنسل توتی

کاغذ تورنسل توتی

 چطور شاه توت اسید و باز را تشخیص می دهد!

نیازی نیست که به دنبال کاغذ تورنسل مخصوصی بروید.

در آزمایشگاه استیو، به فرمولی دست می یابیم که به ما اجازه می دهد تا کاغد تورنسل مخصوص شناسایی اسید و باز را با استفاده از کمی میوه بسازیم

 کاغذ تورنسل توتی 

 وسایل مورد نیاز:

 توت سیاه یک دوم پیمانه

آب یک چهارم پیمانه

 مایع ظرف شویی دو قاشق غذا خوری

سرکه یک چهارم پیمانه

 کاسه یا هر نوع ظرف دیگر

آب

  قیچی

  کاغذ طراحی سفید

• دستمال کاغذی

  کیسه زیپ دار

 آزمایش:

 ساخت کاغذ:

۱٫ ساقه ها و ریشه های توت را از آن جدا کرده و توت ها را درون کیسه بریزید

 2. کیسه را ببندید و توت ها را له کنید تا شبیه مربا شوند

. ۳٫ کمی آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود

. ۴٫ مواد را هم بزنید و سپس مایع را درون کاسه بریزید

. ۵٫ کاغذ طراحی را به صورت نوار های باریک ببرید و درون توت های له شده قرار دهید. نوار ها را درون توت ها فرو برید تا مطمئن شوید که به خوبی به آن آغشته شده است

. ۶٫ بعد از اینکه کاغذ آغشته به توت را از آن جدا کردید، نوار کاغذی را بین انگشت شست و انگشت اشاره تان قرار دهید تا آب اضافی یا اجزای توت از آن جدا شود. ۷٫

 نوار های کاغذی را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا خشک شوند

. ۸٫زمانیکه نوار کاغذیتان خشک شد، با دقت همه تکه ها یا پوست توت را از آن جدا کنید. اکنون کاغذ تورنسل توتی آماده استفاده است

. کاغذ تورنسل توتی را در آزمایشتان استفاده کنید

. ۱٫ یک چهارم پیمانه آب را به داخل کاسه بریزید و دو قاشق غذا خوری مایع ظرف شویی به آن اضافه کنید و هم بزنید

. ۲٫ در یک کاسه دیگر، یک چهارم پیمانه سرکه اضافه کنید

. ۳٫ نیمی از کاغذ تورنسل توتی را درون کاسه محتوی آب و مایع ظرف شویی قرار دهید. این کار را با کاغذ تورنسل توتی دیگری هم انجام دهید اما این بار آن را درون سرکه بگذارید.

۴٫ کاغذ های تورنسل توتی را به مدت پنج دقیقه روی دستمال کاغذی بگذارید تا خشک شوند. دقت کنید که هر کدام از نوار ها در کدام مایع قرار داده اید.

 5. چه تغییر رنگی را احساس می کنید؟ کدام مایع اسیدی بود؟ کدامیک بازی بود؟

 بسیار خب… اما چگونه باید از آن استفاده کنید؟

کاغذ تورنسل توتی در مایع اسیدی به رنگ قرمز متمایل به صورتی در می آید و در مایع بازی به رنگ بنفش ارغوانی.

این آزمایش چگونه کار می کند؟

 تمشک، زغال اخته، توت فرنگی و گروهی از گل ها و برگ ها و ساقه ها به طور طبیعی نمایانگر PH هستند زیرا دارای مواد شیمیایی از خانواده آنتوسیانین های ترکیبی هستند. آنتوسیانین های ترکیبی در حالت اصلی خود، در اسید به رنگ قرمز و در باز به رنگ آبی در می آیند. در این صورت، در عصاره توت، ترکیبات آنتوسیانین وجود دارد، که باعث تغییر رنگ جزئی اما قابل شناسایی می شود.

اطلاعات بیشتر:

 مایعات دیگر مثل شیر، نوشابه، و نوشیدنی های میوه ای را امتحان کنید تا متوجه شوید که کدامیک اسیدی و کدامیک بازی است.   

🌟💡 به چینین مطالبی علاقه مندید؟

مطلب فوق از مجموعه “آزمایشگاه خانگی علوم” تهیه شده، شما می‌توانید مجموعه کامل را با کلیک بر لینک مقابل مشاهده کنید.

telegram-bar